לפני שנדבר על ההבדל בין סרום פנים לבין סרום אנטי אייג’ינג, הבה נציין מהותו של סרום. מדובר בתמצית מרוכזת של רכיבים פעילים, בעלי מולקולה קטנה שיכולה לחדור ולהיספג בשכבות העור. בשוק ישנם סוגים שונים של סרומים. ישנם כאלו שנועדו להעניק לחות, כאלה המכילים חומצה הילארונית (גם כן ללחות), וכאלו המכילים אוקסידנטים ופפטידים (למטרות אנטי אייג’ינג).
האם הסרום המתבסס על ארס דבורים יכול להיחשב כסרום אנטי אייג’ינג?
לפני שנגיע לסוף, נוכל לציין את הכיוון שאנחנו הולכים אליו. במקרה זה, סרום ארס הדבורים, יכול להיות מוגדר (תלוי מי שואלים), כסרום אנטי אייג’ינג, וזאת כיוון שהוא מכיל רכיבים שיכולים לתמוך באפקטים של אנטי אייג’ינג. בין אם מדובר בהחדרת חומרים טבעיים לגוף, ובין אם מדובר ביכולת להעניק מענה לקמטים כדרך מיצוק, הגמשת והחלקת העור (במידת מה).
איך נבחר להגדיר אנטי אייג’ינג בנקודת זמן זו?
לדעתנו, כל תכשיר קוסמטי משמש כמעין תכשיר אנטי אייג’ינג – אם אנחנו חושבים על רכיבי סרום אנטי אייג’ינג כרכיבים שנועדו לייצר תופעה של ריפוי החומר והזנתו. כלומר, ככל שרכיב קוסמטי תומך בריפוי והזנת העור, כך הוא מגשים מטרות של אנטי אייג’ינג. במילים אחרות, ככל שתכשיר קוסמטי עושה את עבודתו, כך הוא יותר “אנטי אייג’ינג”. זו כמובן רק דעה וסביר שניתן להפריכה בקלות, מן הפרספקטיבה הנכונה. כך או כך, יש שיגידו שהתכשירים המבוססים על ארס הדבורה איכותיים דיו כדי להגשים איכויות של אנטי אייג’ינג. זאת על פי המחקרים המוצעים ברחבי הרשת כמו גם העדויות המצולמות שניתן לגשת אליהן דרך האתרים השונים המציעים מוצרי קוסמטיקה המבוססים על ארס הדבורה.
האם כל תוצר קוסמטי יכול להיחשב אנטי אייג’ינג באם הוא עושה מרפא ומזין את העור?
על כן, ההבדל העיקרי בין סרום פנים שאיננו אנטי אייג’ינג, לבין סרום פנים שאכן יכול להיחשב אנטי אייג’ינג – הוא כנראה בהערכה איכותנית. כלומר, ההערכה שכל משתמשת מעניקה לאיכות המוצר. באם משתמשת רואה שהיה שינוי ניכר בקמטים שעל פניה, והיא מייחסת אותם לסרום אנטי אייג’ינג ספציפי – הרי שההערכה האיכותנית שלה לגביו היא שמדובר במוצר אנטי אייג’ינגי להפליא (אנטי אייג’ינג” לפנים”, אם נרצה). כן, המונח אנטי אייג’ינג גמיש דיו, ולא בהכרח מוגדר כהלכה – כך שאנחנו בהחלט יכולים לראות אותו כמשוואה. “אפקט של מוצר קוסמטי -> אנטי אייג’ינג”. אך זו כאמור, רק דעתנו לנקודת זמן זו.
בנימה מסורתית יותר, כל עוד סרום הפנים עוזר בהעלמת קמטוטים, כמו מה שסרום ארס הדבורים אמור לעשות (אם כי זה מאוד תלוי בהקשר, במוצר ובאפקט), הוא נחשב כאנטי אייג’ינג. כל עוד הוא לא עושה את זה, אלא רק תורם להרגשה נעימה ומרעננת בלי תוצר או אפקט נראה לעין (או שלא), אפשר להניח שלא מדובר במוצר שתורם לאנטי אייג’ינג וניתן לאפשר לו לשמר את שמו, מבלי להוסיף כותר זה. על כן, במקרה זה יהיה מדובר בסרום פנים בלבד, שלא טוען לכתר ה-סרום אנטי אייג’ינג.